Newsletter 02/2023

Kurzy a semináře PrF  |  02/2023
14. 2. 2023, 12:06

Kurzy pro veřejnost

Nový systém vzdělávání

Otevíráme přihlašování do nových kurzů pro znalce zaměřené na právní dovednosti

Právnická fakulta Masarykovy univerzity navazuje na svou dlouholetou tradici odborných kurzů právního minima pro znalce a jednodenních kurzů pro znalce a v rámci projektu MUNI 3.2.1 (NPO_MUNI_MSMT-16606/2022) připravila systém celoživotního vzdělávání pro znalce, který je zaměřen na rozšiřování jejich právních dovedností.
Kurzy a workshopy jsou spojeny do bloků a úspěšným absolventům přinesou osvědčení o celoživotním vzdělávání znalců v podobě mikrocertifikátu vydaného Právnickou fakultou Masarykovy univerzity.
Ucelený systém vzdělávání nabízí znalcům kurzy, informace a poznatky aplikovatelné napříč všemi znaleckými obory. Součástí projektu je vznik webových stránek, kde znalci a zájemci o znaleckou problematiku najdou informace jak o pořádaných kurzech, tak také aktuality ze znalectví.

Kompletní informace Přihláška

Novela zákona o ochraně spotřebitele

Zejména pro podnikatele je určen kurz, který seznámí účastníky se zásadními změnami v rámci novely zákona o ochraně spotřebitele, která je účinná od 6. ledna 2023. Zástupce České obchodní inspekce se bude věnovat tématům jako jsou nekalé obchodní praktiky, uzavírání smluv po telefonu, jak seznámit zákazníka s cenou, diskriminaci spotřebitele atd.

Součástí kurzu jsou i příklady z praxe a prostor pro dotazy účastníků. Kurz proběhne online.

Kompletní informace

Informační technologie

Právní ochrana brandu

Specialista na právo informačních technologií, Mgr. Císek, seznámí účastníky kurzu s tím, jak zajistit komplexní ochranu brandu. Lektor se bude věnovat právům na ochranu označení, doménovým jménům, účtům sociálních sítí a problematice nekalé soutěže. Ukážeme si některé typické praktiky, poškozující brand, jako je zneužití klíčových slov Google Ads, a jak se proti nim bránit.

Více informací

Novinka

Otevřená data a opakované užití informací veřejného sektoru

Kurz představí aktuální podobu právní úpravy poskytování informací s akcentem na novinky, které byly představeny implementační novelou. Lektor se zaměří zejména na:

- základní principy práva na informace
- poskytování informací na žádost a zveřejnění
- reflexe implementační metody
- překážky pro poskytování a opětovné užití informací

Informace a přihláška

Pozvánka

Výstava osobností MU v Brně na Moravském náměstí

Zveme vás na výstavu, kterou na otevřeném prostoru brněnského Moravského náměstí připravila Masarykova univerzita. 

Až do 15. března se můžete seznámit s absolventy, kteří se stali známými a úspěšnými - vědci, umělci nebo veřejnými osobnostmi. Masarykova univerzita ale vzdává výstavou poctu i těm méně známým, jejichž příběhy stojí za to si připomínat. 

Odkaz na celý článek

Kompletní informace o akcí a kurzech najde 
ZDE

© 2024
Masarykova univerzita

Facebook