Newsletter 05/2019

Kurzy a semináře PrF  |  05
26. 4. 2019, 10:55

Kurzy pro veřejnost

Konference pro soudní znalce 3. - 5. října 2019 v Telči

Plánovaná nová právní úprava zákona o znalcích - nosné téma na 2. Konferenci

Připravili jsme pro vás 2. Konferenci pro soudní znalce, která vás provede plánovanou novou právní úpravou zákona o soudních znalcích, která vejde v účinnost 1. 1. 2021.

Konference se uskuteční 3. - 5. října 2019 v Telči a nabídne účastníkům 3 hlavní společná témata, která budou reagovat na připravované změny v zákoně o soudních znalcích (ten již prošel Poslaneckou sněmovnou) a 19 libovolně volitelných témat, která se zaměřují na různé oblasti znalecké činnosti.

Mezi přednášejícími budou jak naši dlouholetí kolegové, např. JUDr.  Čuhelová soudkyně Krajského soudu v Brně, Mgr. Frýdek - právník zabývající se státní správou znalecké činnosti a znaleckou agendou nebo Mgr. Pivoňková, která působila jako vedoucí oddělení znalců a tlumočníků Krajského soudu v Praze, tak řada nových tváří, např. doc. Polčák - specialista na elektronické dokazování,  Ing. Vitulová - konzultantka v oblasti katastru nemovitostí nebo Ing. Vyskočil - soudní znalec v oboru ekonomika, ceny a odhady a další.
Po celou dobu konference bude pro účastníky zajištěno stravování - coffeebreaky, oběd i večeře formou rautů, které umožní účastníkům neformální setkávání s přednášejícími.

Při přihlašování si, prosím, vyberte z nabízených workshopů maximálně 5 témat, která vás nejvíce zajímají a uveďte vaši volbu do přihlášky.

Kompletní informace a možnost přihlášení

Tip na aktuální kurz

Jak řešit škodné události na pracovišti

Kurz určený pro všechny, kteří řeší na pracovišti škodné události. Kdy má odpovědnost zaměstnavatel, kdy zaměstnanec, jak správně určit a vymáhat náhradu škody, jak vyplnit záznam o úrazu a co se děje, pokud dojde ke škodné události například na služební cestě.  Přehledný výklad a návod, jak postupovat v praxi poskytne JUDr. Horecký, odborný asistent působící na Právnické fakultě Masarykovy univerzity a právník Českomoravské konfederace odborových svazů, který se specializujíce na obor pracovního práva, včetně sociálního dialogu a práva kolektivního vyjednávání.

Program kurzu a přihláška

Pro znalce

Kurz právního minima pro začínající soudní znalce

Využijte možnosti získat jednu z kvalifikačních podmínek ke jmenování soudním znalcem absolvováním kurzu Právní minimum. Ten poskytne budoucím soudním znalců základní znalosti právní úpravy znalecké činnosti a umožní získat účastníkům praktické dovednosti týkající se formálního zpracování znaleckého posudku.

Kurz proběhne v červnu a stále je možné se přihlásit.

Další informace o kurzu

Pozvánka na festival

Přijďte s námi oslavit v červnu 100. výročí založení Masarykovy univerzity

Přijďte s námi v červnu oslavit 100leté výročí založení Masarykovy univerzity na Festival plný hudby, zábavy a gastronomie do areálu brněnského výstaviště. Festivalem bude provázet oblíbený moderátor Ondřej Sokol.  Můžete se těšit na bohatý program - soutěže pro různé věkové skupiny, cimbálovou muziku, Divadlo Bolka Polívky, kapelu B-Side Band s Vojtěchem Dykem, slavnostní ohňostroj nebo oldies disco. 

Program a objednání vstupenek

Zahájili jsme přihlašování do podzimních kurzů pro seniory

Máte ve svém okolí aktivního seniora, který by se rád dozvěděl zajímavé informace z oblasti práva? Nabídněte mu kurz, který je připravený s ohledem na potřeby seniorů - jednoduchou a zajímavou formou se seznámí s různými právními oblastmi a na příkladech z praxe si uvědomí, že i ve složitém světě paragrafů se lze orientovat.

Podrobnosti najdete zde

Tipy na další kurzy

čt 2. 5. 2019

Zásadní změny a novinky v pracovním právu 2019 - novelizace a judikatura 

Zásadní změny, které přináší novelizace zákoníku práce. Prakticky zaměřený kurz umožní účastníkům připravit se na změny a vyhnout se tak hrozbě pokut až ve výši až 2 mil. Kč

čt 16. 5. 2019

Znalci a daně 

Kurz poskytne informace o základních principech zdanění příjmů ze znalecké činnosti. 

čt 30. 5. 2019

Současná praxe katastrálních úřadů- dopad novely katastrální vyhlášky a stavebního zákona na praxi

Prakticky zaměřený kurz, který účastníky seznámí s tím, jaké dopady má novela katastrální vyhlášky stavebního zákona v praxi a jaká je aktuální judikatura.

st 5. 6. 2019

GDPR pro personalisty - odpovědi na nejčastější otázky z praxe

Kurz určený pro ty, kteří se při své práci setkávají s osobními údaji zaměstnanců.

Kompletní přehled kurzů najdete na našich webových stránkách

www.kurzy.law.muni.cz

© 2024
Masarykova univerzita

Facebook